Search This Blog

Sunday, February 22, 2009

Stalin si poporul rus libertatea ne-a adus

As fi vrut sa scriu despre Baletul Eifman de vineri si petrecerea/concert de ieri în cinstea carnavalului brazilian, dar mi-a trimis unchiul meu un articol de mi-a trecut tot entuziasmul generat de artã. Din fericire nu asociez Baletul Eifman cu rusii gardieni din lagãrele comuniste (multi au fost de partea cealalta a gardului). Sunt profund mâhnitã când aud unii români cum îi fac pe rusi albie de porci fãrã sã stie nimic despre marea culturã rusã. Dar ca si la noi nu se vede codrul de copaci, si de prea multe vreascuri.

Mã tot întreb ce se întâmplã cu vechii comunisti din România, cum ne putem privi prezentul si viitorul uitând cã-i avem atârnati nici mãcar ca o ghiulea de picior, ci de gât.

Nu mã simt acasã în Canada, dar aici clasa politicã e mult mai transparentã, si când un deputat sau un prim-ministru îsi terminã mandatul, se întorc frumusel la meseria si resedinta dinainte, multi sunt avocati si sunt din alte provincii, nu din Ontario. E foarte greu sã te simti cultural conectat la altã zonã, care sã-ti provoace în acelasi timp milã si groazã.

1 comment:

to-morrow said...

Off-topic: ti-am trimis o leapsa :) !