Search This Blog

Saturday, July 25, 2009

Cãlãtorului îi sade bine cu drumul


Nu mergem decât pâna la NY, pâna acolo ne tin banii de data asta, din partea mea as fi mers pe malul mãrii prin Nova Scotia si New Brunswick, sã respir si sã mã pierd în peisaj, marea diferentã e prietena noastrã Jane, Jewish-Buddhist-Atheist, care ne primeste cu bratele deschise în Upper West Side, între Riverside Park si Central Park. Dacã plouã putem sta în muzee, dacã stã, ne plimbãm pe High Line, trebuie sã traversãm pe jos Brooklyn Bridge, sã mergem all the way down pânã în Battery Park, si-mi doresc mai ales sã mã duc la "mare" - Brighton Beach. Si sã-mi cocot tovarãsul de viatã la Cloisters, în nordul Manhattanului, unde rãmãsite de mãnãstiri din Spania si Franta au fost restaurate si transformate în muzeu de artã medievalã.

Ar mai fi iesirile la tango, o milonga alternativã si una elegantã, posibil Hurricane Season - Climbing Poe-Tree la National Black Theatre în Harlem.

Prieteni nevãzuti de ani de zile, pentru cã în general am fost în Big Apple le temps d'un long week-end si nu am avut timp de întâlniri. Si în sfârsit mozzarella de la "Obika" si înghetatã de la nea' Salvatore Potestio, pe care l-am descoperit în 2007, mai ales ca aroma lunii e sorbetto di limone, my all time summer favourite.

9 comments:

Vania said...

Să fie cu folos!

(N-aş fi ales niciodată locaţia cu pricina)

Antoaneta said...

@Vania - ehe, ce pirosti am mancat eu azi la plaja! Cred ca aveau de vreo zece feluri, cu scrisa in rusa si traducerea mititica dedesubt. La Brighton Beach e plin de rusi;) Si in general NY e un oras plin de surprize placute, te asigur. Dac-ar fi sa nu ma duc undeva, Las Vegas si Dubai sunt locurile cu pricina.

Vania said...

Da, nici eu n-aş merge, că-i cald în ambele locuri. Iar aer condiţionat am şi acasă.

LiaLia said...

Hehe, de-aia ai dispărut tu :) Eu din America aia NY-ul l-aş alege, pentru multe, multe motive. Te rog să dansezi un tango şi pt mine şi să te bucuri de o îngheţată de lămâie şi în numele meu :D

confruntadurerea said...

Draga mea, ma bucur foarte mult ca esti acolo. Foarte mult. Inteleg alegerea de a revedea acest oras. Din nou si din nou si din nou.

Eu, asa cum cred ca am mai scris la tine pe blog, iubesc New York-ul. Din multe motive dar, mai ales, pentru ca este primul oras strain pe care l-am vazut. Din Bucuresti am ajuns direct in Manhattan (daca nu punem JFK-ul si drumul cu masina pana in Manhattan la socoteala) si am vazut tot restul lumii prin prisma acestui inceput deloc usor de egalat. Aveam 16 ani. Imagineaza-ti ca voi iubi intotdeauna New York-ul, nu reusesti niciodata sa te desprinzi complet de prima iubire.

Sa fii fericita acolo. Sa fii fericita oriunde.

Jenika said...

Astept sa ne dezvalui din secretele si surprizele descoperite in scurta calatorie...
:)

ina bixade said...

My darling, ma bucur ca ai ales din nou, NYC ca destinatie de vacanta, si ma bucur ca ne-am revazut. Ti-am trimis pozele de pe plaja si nu-mi ramine sa-ti urez deocamdata a nice trip back to Montreal. Te imbratisez!

Antoaneta said...

@Lia zurlia - mancat de passionfruit si butterscotch:)

@ C.D. - draga mea, tu cred ca esti chiar fericita acolo unde esti, asa ca nu-ti pot dori decat sa continue. Prima mea vizita a fost Franta - Reims&Paris, tot la 16 ani, dar in inima mea incap multe alte iubiri:)

@Jenika - in curand, pe ecranele computerelor domniilor voastre:)

@Ina - sa vedem unde ne vedem data viitoare;) Sigur nu la Volna!

Jenika said...

Asteptam...asteptam....
Tabac estem...timp estem....
:)