Search This Blog

Monday, August 24, 2009

Lele de la Orãstie cu rochie portocalie...

Pentru cã Lia zurlia nurlia mi-a plasat una din lepsele astea care cam îmbâcsesc blogurile de la o vreme...adicã dacã n-ai ce scrie inventezi repede o leapsã si le-o pui si altora în cârca;)

Pasul 1. Se aleg obiectele din casă de culoarea asta şi se face o listă a lor: un prosop de plajã, portocale, morcovi, cercei, mãrgele, un set lenjerie intimã din Buenos Aires, o tigaie-grãtar proaspãt achizionatã care face minuni în bucãtãrie; un set de linguri de mãsurat cumpãrat cu toptanul de la danezul care a plecat si eu am luat tot ce avea el în cuhnia personalã; un tirbuson care aratã ca mine cu rochita scurtã portocalie din pânzã topitã pe care nu o mai gãsesc si la care dragul meu drag meu tine mult tocmai din acest motiv; un sal pashmina de la prietena mea Ioana cea înaltã si creatã ca mine, dar mai blondã; diverse tricouri si maieuri, o fustã neagrã cu flori mari portocalii, un deux-pièces grozav pe care nu l-am purtat deloc vara asta; o esarfã de mãtase cu motive indiene; un pulovãr de lânã finã cumpãrat cândva la Milano.

Pasul 2. Este scris un text mic, micuţ, mititel legat de unul dintre obiectele respective - textul poate să fie personal, obiectiv, poetic, sec, cifrat, simplu, complicat etc. Acest text se postează pe blogul personal împreună cu o fotografie a unui obiect colorat din lista de la pasul 1. ETE NA, PUN CÂTE FOTOGRAFII VREAU! SI TEXTE MICUTE MITITELE AM SCRIS MAI SUS. PORTOCALIUL ÎMI PLACE MULT, E TONIC, CA SUCUL DE PORTOCALE. FIIND COMBINATIE DE ROSU SI GALBEN ÎMI DÃ ENERGIE, PE TIMP DE IARNÃ MAI ALES, PE TIMP DE VARÃ MI SE PARE CÃ SUNT ÎN TON CU EXUBERANTA NATURII (ÎN ALTE TÃRI, ÎN CANADA MAI CURÂND O STIMULEZ EU PE EA).

Eu pe-un picior de plai si-o gurã de rai din Puerto Rico cu rochia de cadâna anticã si mãrgele de împrumut



Unul dintre tricourile mele preferate, de la Terra Nova, îl purtam duminicã pe malul lacului la Toronto, când m-a lepsuit Lia



Tigaia minune producând ardei copti




Tirbusonul

Pasul 3. Leapşa fiind colorată cea/cel care dă leapşa mai departe poate schimba sau nu culoarea în cauză. Singura limitare este să menţină condiţiile de la punctele 1 şi 2 . Pentru simplificare spunem că se alege o culoare din lista următoare: galben, verde, albastru, violet, roşu, oranj (am ales culorile de bază). Şi, normal, mai adăugăm că leapşa este data mai departe cu o singură culoare. OK

Pasul 4. Se dă "leapşa" mai departe la câte persoane se doreşte. VERDE CÃTRE RODOS, cã are grãdinã; GALBEN CÃTRE...JENIKA , o gãsi el ceva fructe tropicale pe acolo; SI ROSU CÃTRE TO-MORROW, cã tot îi arde ei de flamenco si latin lovers de douã posturi încoace.

17 comments:

LiaLia said...

Hihihihi, pune link-uri! :p Prima fotografie zici că e un tablou!!! Iar tigaia şi tirbuşonul m-au cucerit definitiv :D

Anonymous said...

Madam.....Da cu ce am gresit de taman galben mo atins pe mine???
:))
Hai sa prestam atunci....
:))

rhodos said...

ha! oi fi io in concediu dar de ziua mea tot acasa m-o tras ata asa ca rezolv si leapsa asta ca tot eram in pana de idei :)))) verde cu gradina zici? no pana la sfarsitul zilei rezolv ;)

ina bixade said...

Vreau sa spun ca imi place mult poza a doua, esti asa, nonsalanta, sexy, faina...o sa incerc si eu schema aia, cu capul usor dat pe spate, ca imi place:)

to-morrow said...

Oaaaau! Acum am vazut! Trebuie sa ma concentrez, daca tot am fost intr-o dispozitie latino de la o vreme :)

Anonymous said...

poza 2 e hothothot :)

Antoaneta said...

@Ina - sa vedem, sa vedem:)

@Strelnikov: thank you, thank you, thank you...cum zice si Tom Waits

Anonymous said...

Cea din Puerto Rico seamana cu o ilustrata din Toscana. Acolo am mancat cei mai buni ardei copti din viata mea, cu paine de cuptor, de casa, si cu ulei de masline. Au si un Chianti dement... Nu-mi vine sa cred ca lipseau cadanele in rochii portocalii...

Antoaneta said...

@Paul - amigo, acabo de perder mi cartera, pero me devolviste una sonrisa en cambio:)

Anonymous said...

Lo siento por no tener tus ojos donde debias. Lo de ser pobre por un ratico no es el fin del mundo...

Antoaneta said...

@Paul - no es tanto el dinero como los papeles y deber remplazarlos...uf!

Anonymous said...

Madam...perdiste tu cartera.... Que pena....
Por suerte si no fue la plata...y si se trata solo de papeles...
Pero al menos e facil de reemplazarlos?
:))

Antoaneta said...

@Jenika - habia plata también, y todas las tarjetas...pero es preferible reir que llorar;)

Anonymous said...

Celia Cruz... rie ...llora.....
Tienes razon....
Mejor sonreir....
:))
Al menos bloqueaste las tarjetas???

giulia said...

te prinde bine culoarea. cadâna antica. bine spus.
un abrazo.

giuliaszavo said...

multumesc de gândurile bune. daca voi avea fericirea sa ajung si pe unde am pomenit, va fi numai cu munca. dar stiu ca oriunde ma voi regasi.

citesc cu drag despre calatoriile voastre, despre operele voastre de caritate. eu nu pot face asta pâna când mama are zile cànd nu are ce pune pe masa.

azi chiar mi-am facut ordine printre melodiile coborâte de pe youtube, si surpriza mea a fost sa-l gasesc pe Caetano Veloso, coboràt prin Dromomania. în 20.07.

deci te vizitez de ceva vreme.

apreciez ca si tu cunosti câteva limbi. ce te umple de satisfactie, nu-i asa, sa simti cu toti porii muzica si meleagurile pe care le vizitezi, nu-i asa?

eu îi traduc lui señor textele pe care el nu le întelege. desi si el vorbeste italiana si franceza (chiar mai bine decât mine).

Anne said...

frumoase poze