Search This Blog

Sunday, October 4, 2009

Amurg de toamna violet ...


Prima mea fascinatie cu violetul a apãrut pe la 15 ani, aveam un palton scurt , esarfã si...pãlãrie, de care eram foarte mândrã, îmi pare teribil de rãu ca nu am fotografii de atunci, cred ca arãtam tare nãstrusnic.

Acum iar m-am trezit cu tot felul de obiecte violete în garderobã, ultimele achizitii au fost o floare-agrafã si o pereche de dresuri.

La o nuntã...



















Tomatillo (rosie verde vinetie cu scufita)













Tomatillos nehotarâte


15 comments:

LiaLia said...

Hihihi, eu am avut o problemă cu mov-violet-ul până de curând, când am descoperit cât de elegantă poate fi culoarea asta. Dar linia de demarcaţie între elegant şi kitchos (ţipător) la mov e fff subţire şi de-aia trebuie mare grijă. Ţie ţi se potriveşte perfect :) Vezi că ai şi o leapşă pe la mine :p

Mircea Popescu said...

Deci logic, tomatilla aia-i o patlagica rosie, vanata ?

Antoaneta said...

@Lia - mi s-a cam luat de lepse, prefer sa scriu ce-mi trece mie prin cap.

@Mircea Popescu - e o patlagica nemaivazuta si necultivata la noi. Tomatl e un cuvânt aztec, si în Mexic exista patlagica rosie - jitomatl (cu variantele mici, mari, ovale, rotunde, rozalii si portocalii) si asta cu scufita - miltomatl, în varianta verde (verde galbui când e coapta) si vânãtã. Cuvântul pãtlãgicã nu stiu cum de i-a fost aplicat rosiei, pentru ca vine de la patlîcan (patlâgean) din turca, care înseamnã pãtlãgicã vânãtã.

Anonymous said...

Tomaticos nehotarate... Violet lucid. Cu ce se mananca?

Antoaneta said...

@Paul - se manânca cu orice, dar mai întâi trebuie transformate în salsa verde (ceapa, coriandru proaspat, oleaca de ardei iute). Se gasesc în locuri populate de mexicani, asadar s-ar putea sa fie si prin Barcelona si alrededores.

Unknown said...

Mov :X

LiaLia said...

Hehe, prin Ardeal îi zice porodice, de la unguri :)

to-morrow said...

Da, da, esti foaaarte eleganta cu violet! Nu stiu de ce, eu m-am cam ferit de aceasta culoare, nu intru in rezonanta cu ea, se pare :)
Si nu cumva iti place si parfumul Samsara? :) Daca ar fi sa judec dupa zodie...

Antoaneta said...

@Clady - nu e mov, e violet, movul e culoarea nalbei, spre lila;)

@To-morrow - nu-mi plac parfumurile tari sau dulci, de la Dune la Samsara, Opium si Poison. De zi si vara îmi plac Eau/Feu d'Issey, Eau par Kenzo, D&G Light Blue, DKNY; de seara spicy, lemnoase, de la J'adore la Bulgari Blu Notte si Nu (YSL, discontinued:( Coincidenta sau nu, si Blu Notte si Nu au flacoane indigo si vinetiu:)

maminineta said...

Antoaneta mami , iti vine foarte bine culoarea.Să fii iubita.

Jenika said...

Madam nu se poate....
:)
Pai asta e problema ....stai sa ma vezi pe mine in portocaliu...
:))

Antoaneta said...

@Jenika - ce nu se poate, care problema? Ia sa te vad în portocaliu...de portocale amare;)

esimplewords said...

Ce frumos îţi vine culoare în contrast cu părul, culoarea ochilor şi eleganţa rochiţei. Nu tuturor li se potriveşte violetul.
Sunt haioase tomatillele :D, eu n-am mai văzut. Nici în poze, nici pe viu! Sunt gustoase?
Bun găsit.

Antoaneta said...

@Esimplewords - foarte gustoase tomatillos (în spaniola e masculin, dar de, sunt obisnuita cu rosiile:) Au ceva de corcoduse, de obicei sunt verzi, nu vinetii, si ajung la galben verzui în faza de foarte coapte. pulpa nu e la fel de lichida ca a rosiilor. Se folosesc la sosuri.

ina bixade said...

stii, nu? purple is the royal color!!! I love purple too!!!